Aktiviteter 2020

Paragolfkommittén inom BDGF genomförde under lördagen den 12:e september omgång nummer tre, årets sista del av ”Korthålstouren”, på Tjörns Golfklubb.
Den första omgången fick tyvärr ställas in p.g.a. vårens Coronasituation. Den andra omgången genomfördes som planerat i augusti och spelades på Dynekilen.

Avslutningen blev en mycket lyckad tillställning trots emellanåt strilande och ibland hällande regn. Alla samlades ute under tak där grillen varit igång ett tag och mängder av korv och dricka blev en bra uppvärmning. Trots dåligt väder slussades 18 spelare ut parvis glada i hågen för att bemästra Tjörns korthålsbana med så få slag som möjligt. Hålen har en längd mellan 30-65 meter och fina små svårbemästrade greener så det är inte helt enkelt att scora lågt. Trots blåst och regn så blev det överlag fina resultat. Särspel om förstaplatsen, där båda gått runt på 27 slag, och Louise från Sotenäs fick se sig besegrad av Christer Olofsson från Tjörn. Tredjeplatsen gick till Neno från Lyckorna som hade 28 slag.

Det blev en trevlig prisutdelning som fick köras inne i värmen i klubbhuset då himlens portar öppnade sig fullständigt just då tävling var slut. Pokaler, medaljer och bollar till de som hamnade ”på pallen” och Kexchocklad till alla som varit med och tävlat blev en trevlig avslutning på Tjörn.

Vad roligt att så många ville vara med och tävla. Det känns fantastiskt stimulerande att sammanföra Paragolfare från hela distriktet. På så sätt erbjuder vi härlig fritidssysselsättning med inslag av tävlingsmoment och skapar nya fina kontaktytor för människor med olika funktionsnedsättningar.

Vi avser fortsätta på den inslagna vägen och förutom övriga aktiviteter nästa säsong även utöka ”Korthålstouren” till fyra deltävlingar med spel på fyra olika banor. Då finns priser att hämta för pallplaceringar varje gång och dessutom för hela ”Korthålstouren”. Planerad start i maj 2021.

________________________________________

Söndag 14 juni arrangerade BDGF och Lyckorna GK en träningsdag för etablerade Paragolfare i Bohuslän-Dal distriktet.

Det var 10 deltagare indelade i två grupper, som dels hade lektion med vår PRO Stefan Bjurhoff, samt sen spelade 9 hål på 18-hålsbanan resp Korthålsbanan.
Vi hade också mellan varven lunch o fika där nya kontakter knöts mellan både spelare och anhöriga från deltagande klubbar, Dynekilen, Sotenäs, Tjörn och Lyckorna.

Grupp 1 instrueras av PRO Stefan Bjurhoff.

Grupp 1 efter fullbordad 9-hålsrunda; fr.v Mathias, Melker, Dennis, Jonathan (Johan saknas på bilden)

Grupp 2 efter spel på Korthålsbanan, fr.v. Willy, Neno, Anders, Ludvig, Kim

Vi på Lyckorna GK tackar för visat intresse och var glada för de fina förhållanden (=kanonväder!) vi kunde erbjuda er !