Aktiviteter 2022

BDGF Paragolf Korthålstour

Så har deltävling nummer två av fyra spelats denna gång på Tjörns Golfklubb den 12:e juni. Man drog i gång med uppvärmning på rangen och fika och det blev en härlig start denna dag. Själva tävlingen startade redan klockan 10 p.g.a. ytterligare gruppbokningar på korthålsbanan just denna dag. Det var tur att det blev så då vi precis klarade oss in under tak för korv, fika och prisutdelning just när första skuren drog in. Det var en mycket god uppslutning med totalt tjugo tävlande jämnt fördelade i två olika klasser. Spelet flöt fantastiskt fint och trots så många människor i omlopp på en liten yta kändes det hela mycket lugnt. Greenerna som är små och ondulerade var nyklippta och mycket ”hala”. Trots det så blev det många fina resultat och bland annat två birdies, naturligtvis blandat med mycket skratt och glädje.
När alla spelat klart sina rundor så vankades det grillkorv, fika och därefter prisutdelning. Tjörns Sparbank hade bidragit med ett väl tilltaget prisbord med fina priser till de tre främsta i varje klass och ytterligare belöningar för birdies och bästa bruttoresultat. Tack till ICA och Jerker som ordnat korv till alla och godispåsar till spelarna.
I klass ”Kort” segrade Ida Andersson, från Lyckorna GK med 26 slag tätt följd av hemmaspelarna Sackaris Ernstsson (28) och Fabian Engström (31). I klass ”Lång” segrade Willy Jonsson från Tjörn med 25 slag skuggad av Neno Sjödin (26) och Leon Torstensson (29), båda från Lyckorna.
Ida och Neno har med sina fina resultat på både Lyckorna och Tjörn tagit ett litet grepp i tävlingens ”Order of Merit” i sina respektive klasser. Nya tag på nästa tävling som går av stapeln på Dynekilens Golfklubb den 7:e augusti.


För Paragolfkommitténs räkning
Harald Roos

**********************************************************************

En strålande vårdag, goa o glada spelare o anhöriga, bra spel – kan det bli bättre !?

Den första deltävlingen i BDGF Paragolf Korthålstour genomfördes sön 15 maj på Lyckorna GK korthålsbana. 

Touren är uppdelad i klass ”Kort” och klass ”Lång”, där klass ”Kort” har en något kortare bana och förenklade regler medan klass ”Lång” spelar ”fulla” korthålsbanelängden, och efter de ordinarie golfreglerna. Båda klasser spelar 6 hål. 

Det var 13 paragolfare från distriktet på startlinjen, och tävlingen avlöpte väl, med bra spel och i god anda. 

Resultat

Fr.v. Dennis Egerljung, Ida Andersson, Mattias Jöberg

Fr.v Jonathan Eckert, Neno Sjödin, Christer Olofsson

Extra kul tycker vi att vi nu har med en femte aktiv Paragolfklubb i distriktet med Orust. Och att deras deltagare Dennis Egerljung gick in direkt och ”knep” en 2’a plats 🙂

Grattis till alla pristagare, och till alla deltagare ! 

Nästa gång ses vi på Tjörn den 12 juni för deltävling nr 2. 

Tävlingsledningen /genom Gösta Andersson

**********************************************

Dagläger BDGF på Tjörns Golfklubb 8:e maj

Så har årets golfsäsong på allvar dragits i gång. På Tjörn samlades man från tre klubbar inom Bohuslän-Dals Golfförbund för ett uppstarts dagläger i BDGF:s regi anordnat av Tjörns GK. Från Sotenäs kom två, Lyckorna med sju och från hemmaklubben kom åtta spelare, in alles sjutton paragolfare.

Vi samlades för en inledande fika samt genomgång av dagens aktiviteter. Träningen leddes av unge William Hallsback, assisterande tränare på Tjörns GK. I solsken men med en kall vind så tränade man i grupper om ca fyra och roterade på fyra olika stationer. En chip-bana, en puttvariant, rangeträning och som en del spel på klubbens korthålsbana. Många fina slag och sänkta puttar varvades med skratt och mycket glädje. Passen delades av för en smaklig lunch och när träningen var slut för dagen samlades man för en avslutande samling med fika i solsken och skön eftermiddagstemperatur. Undertecknad informerade om kommande första deltävling på ”Korthålstouren” som går av stapeln på Lyckorna söndagen den 15/5 där vi hoppas på ett stort deltagande.

Sammantaget en härlig dag som gav mersmak. (Harald Roos)

Träningsdag för etablerade paragolfarna i BDGF

BDGF har Söndag 24 Apr genomfört en Träningsdag för etablerade Paragolfare inom distriktet. Vi höll till på Lyckorna GK där undertecknade tog emot adepterna som sen blev drillade av PRO Stefan Bjurhoff i olika övningsmoment. Alla var superfocuserade och tog till sig träningsmomenten med intresse och entusiasm !

Vi avslutade dagen med en 9-håls runda på ”stora banan”, fortsatt med Stefan supportande med iakttagelser och speltips. Alla spelade bra och nådde goda resultat, speciellt beaktande att detta var årets första riktiga golfrunda !

Vi ser gemensamt fram emot den kommande säsongen !

BDGF Paragolfkommitté
/genom Gösta Andersson, Rita Hansson