Juniortävlingar

Att tävla är en naturlig del av idrottandet och våra tävlingar har som mål att vara en inkörsport för de juniorer som vill komma ut och träna på att tävla, oavsett om det är med ambition att bli bäst i världen eller om det bara är för att träffa kompisar och prova på att spela nya banor. Vår målsättning är att dessa tävlingar ska vara en trygg och rolig start utanför sin egen hemmaklubb. När man sen är redo finns möjlighet att ta sig uppåt både i distriktets olika klasser men även genom SGFs tävlingstrappa för juniorer.

BDGF genomför därför varje år ett antal tävlingar för våra juniorer i distriktet och är ansvariga för tävlingsbestämmelser och viss administration. Respektive arrangerande klubb ansvarar för bana, genomförande och funktionärer.

BDGF Juniortour
För att ge yngre, och mindre rutinerade spelare, möjlighet att få komma ut och spela på nya banor, träffa och spela med barn och ungdomar från andra klubbar och samtidigt träna på att tävla under trygga förhållanden erbjuder även distriktet en juniortour, BDGF Juniortour. Tävlingen kommer i huvudsak att genomföras på samma spelplats som Svenska Juniortouren division 3. Starten för BDGF Juniortour går efter det att sista tävlande i SJT div 3 gått ut.

Tävlingen är öppen för alla juniorer. Junior är man till och med det år man fyller 21. Anmälan görs via Min golf på www.golf.se.

Tävlingsbestämmelser, klassindelning etc för BDGF Juniortour hittar du här Tävlingsbestämmelser BDGF Juniortour 2022

Svenska Juniortouren
För att göra Svenska Juniortouren till en rolig och utmanande tour där juniorer som tävlar ska hamna på rätt spelnivå, få lagom tufft motstånd och spela på en bana med många andra så är touren indelad i fyra divisioner – Division 3, 2, 1 och Elit. Dessa nivåer är för de som är 13 år eller äldre och som kommit en bit i sitt tävlande. I division 3 spelas fyra av omgångarna 18 hål och ger inga rankingpoäng och två omgångar över 36 hål och blir därmed även en start i att spela rankinggrundande tävlingar.  De främsta placeringarna får uppflyttningsplatser till division 2 nästkommande omgång. 

Tävlingsbestämmelser SGF Juniortävlingar

Tävlingsansvar
Tävlingarna i BDGF Juniortour kommer att administreras i Nya GIT-tävling och det är juniorkommittén som ansvarar för detta. Kontakt tas med de klubbar som ansvarar för tävlingar under säsongen. Vid frågor får ni gärna vända er till ansvarig Maria Bengtsson, bdgf.junior@gmail.com.

JSM klubblag
För er som är intresserade av att ställa upp i kvalet till JSM klubblag hittar ni information här som rör detta. Så länge vi har fyra lag eller färre deltagande lag från Bohuslän-Dal kommer dessa att kvala tillsammans med klubbar från Västergötlands golfförbund. Skulle det bli fler klubbar återtar vi ansvaret helt för kval i distriktet.